2min Devices

‘Geen koerswijziging Motorola door overname Lenovo’

Deze week werd bekendgemaakt dat het Chinese Lenovo de nieuwe eigenaar gaat worden van Motorola Mobility, wat door Google voor 2,91 miljard dollar van de hand gedaan is. Lenovo zal volgens geruchten echter weinig veranderen aan Motorola’s plannen wat betreft het lanceren van nieuwe toestellen.

Het Amerikaanse Motorola heeft de afgelopen jaren veel veranderingen ondergaan. Het bedrijf verkeerde in financieel zwaar verkeer en werd in 2012 overgenomen door internetgigant Google voor een bedrag van 12,5 miljard. Lees voor meer achterliggende informatie hierover de speciale blog (link).

De overname van Motorola leverde Google weinig op. De kwartaalcijfers van Motorola waren teleurstellend en ook van de verkregen patenten heeft Google tot nu toe weinig kunnen profiteren. Deze week werd bekend dat het Chinese Lenovo, dat overigens al langer geïnteresseerd was, Motorola van Google zal overnemen voor 2,91 miljard dollar.

Ondanks deze aangekondigde overname zal er volgens bronnen van de website GforGames niet veel veranderen aan de plannen omtrent het lanceren van nieuwe Motorola-toestellen. Zo zouden de meeste apparaten die tot en met 2015 gepland staan reeds ontwikkeld zijn. Verwacht worden onder andere een 6 inch-phablet en een smartwatch.

Ook zal er aan plannen voor de opvolger van de huidige Moto X vrijwel niets gewijzigd worden. Het is niet bekend of deze dit of volgend jaar zal verschijnen.

Bron:GforGames