Google heeft een update vrijgegeven welke de kleurweergave van de Nexus S verandert. Google ontving veel klachten over een donker rode gloed over het scherm wanneer er een lage helderheid werd gebruikt. Een update moet dit probleem nu gaan verhelpen.

Ondanks dat de update de kleurweergave zou moeten verbeteren klagen veel gebruikers nu dat de kleuren na de update vager zijn geworden en er minder mooi uitzien. Daarnaast zou de functie die de automatische helderheid regelt ook minder goed zijn werk doen. De update voor de Nexus S zorgt ervoor dat de kleur geel beter wordt weergegeven. Wellicht kan de Nexus S dus binnenkort wederom een nieuwe update tegemoet zien gezien de huidige update niet doet wat ervan verwacht werd.

Google mederwerker Ry Guy laat op het Google support forum weten: "Met deze update kan er een klein verschil worden waargenomen in de kleurweergave van de Nexus S. We hebben de kleur temperatuur instellingen iets gewijzigd waardoor de donkere kleuren beter uit de verf moeten komen bij alle helderheid levels. De Gingerbread UI was erg donker en we ontvingen feedback van onze gebruikers dat wanneer er een lage helderheid werd gekozen er een grijze of donker rode gloed over het scherm te zien was. Na deze update is dit niet meer het geval."