1 min

Als we de Consumentenbond mogen geloven dan is de iPad 2 lang niet zo snel als Apple zelf beweert. Uiteraard is de iPad 2 wel sneller dan zijn voorganger maar niet "tweemaal zo snel", zoals Apple zelf liet weten.

De Consumentebond heeft met het programma GeekBench verschillende testen gedaan met de iPad 2 en hierbij werd duidelijk dat de iPad 2 1,66x sneller is dan de eerste iPad. Hierbij werd gekeken naar zowel de kracht van de processor als die van de grafische bewerkingen.

Behalve de snelheidswinst die de nieuwe dual-core processor oplevert is volgens de Consumentenbond ook een deel van de winst gewonnen via het nieuwe iOS 4.3. De eerste generatie iPad kwam met iOS 4.3 op een score van 450 punten in GeekBench, en de iPad 2 haalde met iOS 4.3 een score van 747 punten. Op deze manier is de Consumentenbond gekomen tot 1,66x sneller.

De grote vraag is natuurlijk wat de prestaties zijn als de eerste iPad met iOS 4.3 wordt getest. Deze test zal in de nabije toekomst waarschijnlijk nog gaan volgen.