2min Devices

Geen custom roms meer op nieuwe HTC smartphones

Op nieuwe HTC telefoons zal het niet meer mogelijk zijn om custom roms te flashen. Zo is het na de HTC Thunderbolt ook niet meer mogelijk bij de HTC Incredible S. Mogelijk zal dit ook het geval zijn bij de nog te lanceren modellen.

Geen custom roms meer op nieuwe HTC smartphonesHTC staat namelijk bekend om zijn openheid naar zijn community toe en dit nieuws is daarom vrij opmerkelijk te noemen. Er kwam vooralsnog niet veel meer bij kijken dan een kwartiertje werk en je HTC smartphone was klaar om geflashed te worden met een andere ROM. Ontwikkelaars maakte hier dan ook dankbaar gebruik van en inmiddels wemelt het van de custom roms op het internet.

Echter kwam eerder deze maand het nieuws naar buiten dat het flashen op de Thunderbolt niet mogelijk was omdat de bootloader signed en locked zou zijn. Dit betekent dat de gebruiker niet meer in de bootloader zou kunnen komen met als gevolg dat er geen rom geflashed kan worden. Nu is ook bekend geworden dat de bootloader van de Incredible S gelocked zou zijn. HTC verklaart tegen verschillende media dat zij slechts gehoor geeft aan de wensen van de providers.

Inmiddels is de Thunderbolt gehackt en is er root-toegang verkregen waardoor het weer mogelijk is om op deze smartphone custom roms te flashen. Voor de Incredible S is het vooralsnog even afwachten. Al zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat er een knappe kop komt met een work-around of hack komt waarna het flashen ook voor de Incredible S kan beginnen.

Bron:Android Police