Google is bezig met het ontwikkelen van een applicatie waarbij een foto van een persoon kan worden gelinkt aan zijn of haar gegevens. Google zou informatie als naam, telefoonnummer, adres en e-mail aan de dienst willen koppelen.

Met de ontwikkeling van deze applicatie lijkt Google’s eigen sociale netwerk steeds dichterbij te komen. Eerder deze week werd de Like-button voor zoekresultaten al geïntroduceerd, waarmee de zoekmachine zich probeert te versterken op het sociale media vlak. Volgens geruchten zou Google ook al langere tijd bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen sociale netwerk waarvan de lancering volgende maand wordt verwacht tijdens Google I/O.

Momenteel zal het voor deze applicatie alleen nog maar bij ontwikkelen en testen blijven aangezien Google nog wat overeenkomsten moet sluiten met betrekking tot de privacy. Een persoon moet namelijk eerst akkoord gaan voordat zij "geanalyseerd" worden door de Google-applicatie. Dit gaat natuurlijk erg moeilijk als bijvoorbeeld een gebruiker een willekeurig persoon fotografeert en vervolgens aan het Googlen gaat. Daarnaast zit ook niet iedereen te wachten op het feit dat zo hun persoonsgegevens op straat komen te liggen.

Google zou momenteel al in staat zijn om de dienst grotendeels uit te rollen maar doet dit dus vooralsnog niet. Wanneer Google de applicatie in zijn huidige staat zou lanceren, dan zullen de privacy-waakhonden direct bezwaar maken, aldus Google zelf. Google lanceert de applicatie pas wanneer deze privacyvoorwaarden waterdicht zijn.

Lees meer