2min

Google zou besloten hebben om de Chromebooks te laten upgraden van de Atom N570 naar een Core i series processor van Intel, dat melden rondom Digitimes. Dit omdat de Chromebooks veel kritiek ontvangen dat de performance te kort schiet voor bijvoorbeeld het bekijken van een video in Flash op websites als Youtube.

Met deze keuze zouden de Chromebooks ook meer waar voor hun geld bieden, de Chromebooks krijgen namelijk ook veel kritiek dat ze erg duur zijn voor de specificaties die worden geboden. Intel zou achter het plan van Google staan en een korting hebben aangeboden van 10 tot 20 procent voor de betreffende processoren.

Of Acer en Samsung dan ook op korte termijn met nieuwe Chromebooks gaan komen blijft onduidelijk. Wel zou Asus interesse hebben om in te stappen in het Chromebook project. Asus zou aan het eind van het jaar of begin volgend jaar de eerste Asus Chromebooks willen lanceren.

Volgens de bronnen van Digitimes zou Google het product nog aantrekkelijker in de markt willen zetten en ook haar partners willen ondersteunen op het gebied van marketing, maar het doel van Google zou zijn om de prijs boven de 500 dollar te houden.

Sommige fabrikanten hebben daarom hun twijfels bij het Chrome project. Een Chromebook is 50 a 100 dollar duurder dan vergelijkbare netbooks met Windows 7 starter edition. Ondanks het grote succes van Android op de smartphones en tablets denken zij dat dit niet meteen betekent dat Chrome OS ook zomaar een succes zal worden. Microsoft heeft deze markt stevig in handen met Windows en als ChromeOS niet goedkoper is zien zij consumenten niet op korte termijn overstappen op een nieuw besturingssysteem dat ze nog niet kennen.

Lees hier de eerste Chromebook review van Techzine en een blog over het mogelijke succes van Chrome OS van een van onze redacteuren.