1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft een nieuwe rechtszaak aan haar broek hangen en niet van de allerminste. Ditmaal wordt Google aangeklaagd door eBay en PayPal. Ex-werknemers van deze bedrijven zijn nu bij Google in dienst en deze zouden bedrijfsgeheimen van eBay en PayPal hebben doorgespeeld.

Deze bedrijfsgeheimen zouden volgens eBay en PayPal betrekking hebben op mobiele betalingssystemen. De twee werknemers waar het hier om gaat zijn Osama Bedier en Stephanie Tilenius, zij presenteerde gisteren ook het nieuwe mobiele betalingssysteem van Google, Google Wallet. Google werkt voor dit nieuwe betalingssysteem samen met Mastercard en Sprint. Volgens eBay en PayPal zou dit betalingssysteem onder andere tot stand zijn gekomen met behulp van bedrijfsgeheimen van eBay en PayPal.

Het is duidelijk dat de afgelopen tijd de strijd om het mobiele betalingssysteem van de toekomst volop is losgebarsten. Betalingen met de mobiele telefoon wordt door vele gezien als hét betalingssysteem van de toekomst. Zoals in elke grote strijd worden er de nodige concurrenten aangeklaagd. Met Google Wallet krijgt de NFC chip in bijvoorbeeld de Nexus S in ieder geval eindelijk een functie. Google heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van eBay en Paypal.