Samsung introduceert met haar nieuwe Galaxy Nexus naast een nieuwe smartphone ook een nieuw scherm, namelijk het Super AMOLED HD scherm. Echter brengt dit nieuwe scherm niet helemaal wat iedereen er wellicht van verwacht.

Samsung heeft voor de Galaxy S II bijvoorbeeld een Super AMOLED Plus scherm gebruikt en deze wordt door velen de hemel in geprezen dankzij de geweldige kleuren en goede prestaties. Bij de Galaxy Nexus ontbreekt echter het woordje Plus en is deze vervangen door HD.

Het ontbreken van het woordje betekent echter ook het ontbreken van de Plus functionaliteit. De resolutie van het HD-scherm is weliswaar een stuk hoger maar de kleuren zullen niet zo mooi zijn als bij de Galaxy S II. Plus betekent eigenlijk heel simpel dat elke pixel op het scherm zijn eigen drie subpixels heeft met rood, groen en blauw (RGB). Een scherm dat de term plus niet kent maakt gebruik van een andere techniek waarbij de pixels de subpixels moeten delen en de kwaliteit dus minder goed is. In veel gevallen is een niet plus scherm ook een stuk goedkoper, of dat in dit geval ook op gaat is nog even de vraag aangezien het scherm wel een HD-resolutie biedt.

In elk geval is duidelijk dat het scherm van de Galaxy Nexus niet dezelfde kleurkwaliteit kan bieden dan de Galaxy S II. Wellicht is Samsung op dit moment nog niet in staat om een Super AMOLED Plus HD scherm te fabriceren maar wilde Google en/of Samsung wel perse een HD-resolutie kunnen bieden op deze nieuwe Nexus. De kleuren zijn dus iets minder goed dan op de Galaxy S II maar het nieuwe HD scherm is zeker niet slecht als wij de internationale media mogen geloven die het toestel al in hun handen hebben gehad.

Wellicht kunnen we volgend jaar bij de introductie van de Galaxy S III wel een Super AMOLED HD Plus scherm verwelkomen.