2min

Aanstaande dinsdag stopt Microsoft met het ondersteunen van verouderde versies van Internet Explorer. Alle versies voor Internet Explorer 11 worden niet meer ondersteund. Gebruikers die nog op een oudere versie zitten zullen dinsdag automatisch een beveiligingsupdate binnenhalen die ze daarop gaat wijzen en ze aanspoort om te upgraden naar Internet Explorer 11.

De beveiligingsupdate die gebruikers gaat wijzen op het gebruik van een oude Internet Explorer-versie wordt uitgerold naar Windows Vista en Windows 7. Gebruikers met een Windows 8 of Windows 10-computer beschikken al over Internet Explorer 11 en in het geval van Windows 10 is de nieuwe browser van Microsoft prominent aanwezig, Microsoft Edge.

Het internet is de afgelopen jaren flink doorontwikkeld en voorzien van allerlei nieuwe technologieën. Deze zijn allemaal nog niet te vinden in de oude versies van IE, daarom is het van belang dat gebruikers stoppen met het gebruik van die oude versies. Voor Microsoft is het ook een gigantische klus om al die versies te onderhouden dus dat zal ook ongetwijfeld meespelen bij het intrekken van de ondersteuning.

Elke webontwikkelaar zal dit een goede ontwikkeling vinden, of bedrijven blij zijn met het intrekken van de ondersteuning valt te betwijfelen. Er zijn genoeg bedrijven die jaren geleden webapplicaties hebben laten ontwikkelen die afhankelijk zijn van zo’n oude IE-versie. Deze applicaties zullen mogelijk problemen gaan geven na 12 januari. Microsoft heeft in de nieuwste versie van Internet Explorer 11 wel een uitgebreidere emulatie opgenomen voor oude versies. Hierdoor kunnen bedrijven hun applicaties nog steeds openen via een verouderde browserengine.