2min

Om je een idee te geven wat er allemaal gaat komen in Android 4.0 heeft Sony Ericsson een leuk voorproefje vrijgegeven. De fabrikant heeft namelijk de testversies van de firmware online gezet.

Met deze testversies geeft Sony Ericsson ontwikkelaars en enthousiastelingen alvast een voorproefje van wat hen te wachten staat in de nieuwste versie van Android. Het gaat hierbij om de firmware versies van de Xperia Ray, Xperia Neo V en de Xperia Arc S. Echter bevinden deze testversies zich nog wel in een uiterst vroeg stadium en zijn ze in dagelijks gebruik totaal ongeschikt, ze bevatten bijvoorbeeld geen enkele ondersteuning voor connectiviteit.

Er is dus nog wel wat werk aan de winkel voordat de firmware daadwerkelijk gebruikt kan worden. De testversies zijn dus voornamelijk bedoelt om je een indruk te geven van Android 4.0 en is vooral voor ontwikkelaars erg interessant. Sony Ericsson is een van de eerste fabrikanten die een dergelijke stap maakt om gebruikers een indruk te geven over een nieuwe software-versie en dit zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij een kleine groep mensen. Mogelijk doet Sony Ericsson dit omdat bijvoorbeeld updates in het verleden nog wel eens lang op zich lieten wachten en de communicatie daarover te wensen over liet.

Ondanks dat Sony Ericsson nu deze testversies online heeft gezet is het niet zo dat je 1 2 3 maar aan de slag kunt. Het installeren van deze firmware is namelijk een ingewikkelde klus en wordt door de fabrikant ten strengste afgeraden voor niet-ontwikkelaars. Gezien het besturingssysteem vooralsnog onbruikbaar is in het dagelijkse gebruik, zal de animo ook niet bijzonder groot zijn. Wil je toch zo snel mogelijk Android 4.0 op je Sony Ericsson hebben draaien, dan raden wij je aan om een community als XDA-Developers in de gaten te houden.

In de onderstaande video toont Sony Ericsson hun eerste beelden van Android 4.0: