1 min

De geruchten over een goedkope 7 inch-tablet van Google houden aan. Volgens DigiTimes zal de Google Tablet vanaf volgende maand verscheept worden. De eerste exemplaren van de Google Tablet zouden vervolgens vanaf juli in de schappen liggen.

Dat zegt een anonieme bron in de distributieketen tegenover de Taiwanese techwebsite DigiTimes. Google heeft de Google Tablet in samenwerking met Asus ontworpen. In juni zullen de eerste 600.000 exemplaren van deze tablet verscheept worden. Volgens de bron ligt het apparaat een maand later in de winkels.

De geruchten over het verschijnen van de Google Tablet krijgen nu serieuze vormen. De eerste berichten over deze tablet stammen uit januari van dit jaar. Google zou naar verluidt een goedkope 7 inch-tablet introduceren om te concurreren met de Kindle Fire van Amazon. Het toestel zou volgens deze geruchten een prijskaartje van 199 dollar krijgen.

Aanvankelijk meldden anonieme bronnen dat de Google Tablet al in mei op de markt zou komen. Google had echter besloten om de lancering van de tablet te verschuiven naar juli, omdat het nog enkele wijzigingen wilde doorvoeren. Zodoende kon de prijs verder naar beneden worden bijgesteld.

Volgens DigiTimes zullen er tussen de 2 en 2,5 miljoen exemplaren van de Google Tablet verscheept worden in 2012.