2min

Sony presenteerde vandaag op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de eerste smartphone zonder Ericsson. Hoewel het toestel alleen gericht is op de Amerikaanse markt en voor ons lang niet zo interresant is, laat het wel zien welke weg Sony is ingeslagen.

Na jarenlang samen met Ericsson een joint-venture te hebben gehad om de smartphonemarkt te bedienen is Sony vanaf begin dit jaar alleen verder gegaan. De naam Sony Ericsson is ingeruild voor alleen Sony en het design wat bij Sony Ericsson hoorde is overboord gegooid.

Met de introductie van de Sony Xperia Ion laat Sony een compleet nieuw design zien. Hoewel het design voor een Sony smartphone nieuw is, kunnen we het echter niet onderscheidend noemen. Sony kiest vooralsnog voor hoogglans zwart en vierkant.

De Sony Xperia Ion is een 4,6 inch smartphone met een HD Reality scherm met een resolutie van 720×1280. Op het toestel draait momenteel nog Android 2.3 Gingerbread maar Android 4.0 Ice Cream Sandwich is al onderweg. Het toestel wordt aangedreven door een dual core ARM processor welke is geklokt op 1,5 Ghz. Verder over 16GB aan opslagcapaciteit, waarschijnlijk 1 GB werkgeheugen en een 12 Megapixel Exmore camera. Ook is het toestel PlayStation Certified wat betekent dat er een hele lading PlayStation spellen speelbaar zullen zijn op dit toestel. Het toestel beschikt over 4G LTA connectiviteit en zal exclusief bij AT&T worden verkocht. De kans dat dit toestel ooit in Europa beschikbaar komt is dus vrijwel nihil.

Sony smartphones gaan in elk geval tegenwoordig gekleed in stijlvol zwart. We hebben inmiddels ook begrepen dat Sony dit zwarte design zal gaan afwisselen met stijlvol wit. Kortere naam nieuwe look.