Autofabrikant Nissan zag er waarschijnlijk een gat in de markt in. Een zelfhelend hoesje die binnen enkele uren van krassen hersteld.

Je herkent het vast wel, je koopt een hoesje voor je smartphone om zo beschadigingen op je nieuwe toestel te voorkomen. Je tikt vaak een aardige duit af maar binnen korte tijd zit je hoesje al weer vol met lelijke krassen. Nissan heeft daarvoor de oplossing gevonden. De autofabrikant heeft namelijk een hoesje ontwikkeld die binnen korte tijd deze lelijke krassen laat verdwijnen.

Om dit mogelijk te maken heeft Nissan gebruik gemaakt van een speciale chemische structuur in de verf. De hoes zelf is gemaakt van ABS plastic wat je veel terug ziet in de auto-industrie. Daarover is een toplaag van Nissan’s Scratch Shield verf gebruikt. Deze verf is in staat om op kleine oneffenheden te reageren en zo kleine krasjes van het oppervlakte te herstellen. Nissan gebruikt deze verf onder ander op modellen als de Murano, 370Z en de X-Trial. Naast het herstellende vermogen heeft de verf ook nog andere pluspunten. Zo is het kraswerend en iets ruwer dan normale verf waardoor je een betere grip hebt.

Of dat de hoes daadwerkelijk op de markt verschijnt is nog onzeker. Nissan heeft enkele prototypes gefabriceerd en deze voor testen uitgedeeld. Wanneer de reacties positief zijn en er voldoende vraag naar is zal de hoes ook daadwerkelijk in de schappen komen te liggen.