Dit jaar komt Windows 8 uit en dat is zonder twijfel één van de grootste ontwikkelingen op de mobiele markt voor 2012. Windows 8 wordt immers ook geschikt gemaakt voor smartphones en tablets, naast natuurlijk de normale systemen als PC’s en laptops. Google zou hier echter op in willen spelen met een nieuwe versie van Android, genaamd ‘Jelly Bean’.

Google zou van plan zijn om fabrikanten aan te moedigen om twee besturingssystemen op apparaten te zetten, het gaat dan uiteraard om Android 5.0 en Windows 8. De grootste feature van Jelly Bean wordt in dat geval namelijk dat gebruikers zeer snel kunnen wisselen van Android naar Windows en andersom. Deze procedure zou namelijk doorlopen kunnen worden zonder dat het apparaat opnieuw moet opstarten, wat veel tijd scheelt.

Google is verder voornemens om een aantal functies die al in Google Chrome verwerkt waren in Android te steken en zal het besturingssysteem verder optimaliseren voor gebruik met tablets. De integratie van Google Chrome-functies wijst er op dat Google opnieuw een poging wil doen om door te breken op de netbook- en laptopmarkt.

Android 5.0 zal al in het tweede kwartaal van 2012 worden uitgebracht, zodat het tegen de tijd dat Windows 8 wordt uitgebracht in het derde kwartaal, goed overweg kan met dit besturingssysteem.