2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het afgelopen jaar zijn er in de Benelux meer dan 100.000 films on-demand gekeken op Samsung Smart TV’s. Dat laat Samsung vandaag aan Techzine weten. De films zijn bekeken via de betaalde diensten van Movie MAX Online, Pathé Thuis en MovieMe.

Samsung trekt hieruit de conclusie dat mensen die hebben gekozen voor een Smart TV van Samsung, ook daadwerkelijk de extra functionaliteiten zoals het direct streamen van films naar de televisie gebruiken. Vooral films die pas uit de bioscoop zijn worden veel bekeken via de betaaldiensten.

"Op dit moment is 40 procent van de verkochte televisies in de Benelux een Smart TV, en daarvan is bijna 40 procent een Samsung. Die trend zal doorzetten", aldus Rick Fens, Content Manager TV/AV bij Samsung Electronics Benelux. "We voorzien dat in aanloop naar de sportzomer veel mensen een Samsung Smart TV zullen kopen. Met de toenemende populariteit van onze Smart TV’s én Video on Demand verwachten we dat steeds meer mensen betaald films On Demand zullen kijken."

Sinds kort is het ook mogelijk om via de Movie MAX-app 3D-films te huren. Op dit moment zijn Oceanworld, Conan en The Three Musketeers in 3D te bekijken maar hier zullen dit jaar nog enkele tientallen 3D-films bijkomen.

Samsung heeft begin dit jaar op de Consumer Electronics Show nieuwe Smart televisies aangekondigd. Deze nieuwe generatie Smart TV’s gaat nog een stuk verder dan de huidige modellen. Zo zal hierbij ook gebruik kunnen worden gemaakt van stembesturing en besturing via gebaren. De nieuwe generatie Smart TV’s beschikt hiervoor over een microfoon en webcam.