Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, wil op korte termijn om de tafel gaan zitten met de telecomsector. De minister wil in kaart brengen hoe telecombedrijven in de toekomst kunnen omgaan met netwerkstoringen. Directe aanleiding voor dit gesprek is de netwerkstoring bij Vodafone, dat laat de minister in een brief weten aan de Tweede Kamer.

In een reactie laat Verhagen weten de hinder die Vodafone-klanten momenteel nog ondervinden, te betreuren. Hij belooft dat hij op korte termijn in overleg zal treden met de telecom providers om te kijken hoe de gevolgen voor de klant zo veel mogelijk beperkt kunnen blijven en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden. "Het is ons aller belang dat wij kunnen beschikken over een betrouwbaar netwerk voor consumenten en bedrijfsleven", aldus de bewindspersoon.

De minister schrijft verder in de brief: "Uiteraard zal ik aandacht vragen voor de analyse van de storing, de respons hierop en de mogelijkheid voor het inschakelen van elkaars netwerken. Mijn inzet hierbij is dat we goed bezien of er mogelijkheden zijn om de gevolgen van dergelijke storingen voor bedrijven en consumenten in de toekomst beter te beperken."

Het parlement vroeg gisteren aan de minister om opheldering te geven over de situatie bij Vodafone. Een meerderheid had geen behoefte aan een spoeddebat, maar eiste wel tekst en uitleg van de minister of de overheid niet kan ingrijpen bij dergelijke situaties in de toekomst.