Google heeft aan een deel van haar werknemers een augmented reality-bril uitgedeeld. Geruchten over werkzaamheden aan een dergelijke bril maakten al langere tijd de ronde. Dat Google nu dergelijke brillen uitgedeeld heeft, mag als een bevestiging gezien worden van het bestaan ervan.

Het project gaat schuil onder de naam ‘Project Glass’, het is Google’s eerste poging om een product te maken dat bedoeld is om op het lichaam te dragen. In eerste instantie leek het erop dat Project Glass grote en lelijke brillen zou opleveren, maar de nu uitgedeelde prototypes zijn dat zeker niet. De monturen zijn vrij slank en lijken ook niet al te zwaar. Het montuur bevat één display dat boven het oog wordt gepositioneerd. Tevens is er een camera ingebouwd om foto’s en video’s op te nemen.

Google heeft tevens een video vrijgegeven waarin het potentieel van Project Glass getoond wordt. Zo wordt het mogelijk om te communiceren met vrienden, kaarten en informatie te bekijken, agenda-afspraken in te voeren en foto’s te maken. Mensen die reeds gebruik hebben gemaakt van het product, zeggen in tegenstelling tot de verwachtingen, dat Project Glass ze losmaakt van technologie, in plaats dat ze nog meer opgezogen worden in een digitale wereld.