1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Research in Motion komt binnenkort mogelijk met een nieuwe versie van de PlayBook-tablet. Er is namelijk een foto uitgelekt waarop een PlayBook te zien is met een SIM-slot. In Europa zal de tablet waarschijnlijk enkel beschikken over 3G-ondersteuning.

Buiten de toevoeging van de 3G-feature zal de tablet naar alle waarschijnlijkheid geen verdere wijzigingen kennen. Met het uitlekken van de afbeelding lijken de geruchten die al langer de ronde doen over een nieuwe PlayBook nu toch werkelijkheid te worden. De toevoeging van de ondersteuning voor 4G is niet opmerkelijk te noemen. Steeds meer providers rollen in de Verenigde Staten een 4G-netwerk uit en veel fabrikanten hebben al toestellen op de markt gebracht die ondersteuning bieden voor het nieuwe type dataverbinding. Research in Motion kan dan eigenlijk ook niet achterblijven met ondersteuning voor 4G.

Er wordt verwacht dat de vernieuwde versie van de PlayBook tijdens BlackBerry World zal worden aangekondigd. Critici achten daarnaast de kans klein dat de fabrikant uit Canada naast de nieuwe versie van de tablet ook nog met een ander formaat PlayBook op de proppen komt. Met deze nieuwe feature in zicht lijkt Research in Motion meer moeite te doen om van haar tablet een volwassen speler op de markt te maken.