min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC mag de One X en Evo 4 voorlopig nog niet te koop aanbieden in de Verenigde Staten. Apple heeft namelijk geklaagd dat het Taiwanese technologiebedrijf zich mogelijk schuldig maakt aan patentinbreuk op deze toestellen.

De HTX One X is al enige tijd verkrijgbaar in de VS. Vanwege een patentgeschil met Apple hebben Amerikaanse winkels het toestel voorlopig uit de schappen gehaald. De lancering van de HTC Evo 4 stond aanvankelijk gepland voor aankomende vrijdag.

HTC laat in een reactie weten dat het alle vertrouwen heeft dat deze zaak tot een goed einde gebracht zal worden. "De beschikbaarheid van de HTC One X en HTC Evo 4G LTE is vertraagd vanwege een standaardonderzoek van de Amerikaanse douane naar de invoer van deze artikelen. De International Trade Commission (ITC) heeft de opdracht voor het onderzoek gegeven. HTC houdt zich aan de opdracht van de ITC en werkt nauw samen met de douane om goedkeuring te verkrijgen."

Apple won vorig jaar een rechtszaak tegen HTC. Het Amerikaanse technologiebedrijf stapte in juli naar de rechter om een import- en verkoopverbod af te dwingen voor HTC-smartphones. Volgens Apple maakten deze toestellen inbreuk op diverse patenten die in haar bezit zijn, zonder dat HTC daarvoor licentiekosten betaalt. De rechter stelde Apple in het gelijk.

De rechter bepaalde dat HTC vanaf 19 april niet langer smartphones mocht verkopen in de VS die gebruik maakten van deze technologie. Omdat de HTC One X vóór deze datum geïmporteerd werd, bleef dit toestel buiten schot. Hoewel HTC zegt dat het de technologie niet langer gebruikt in haar toestellen, moet de douane op last van de ITC hierop toezien.