1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er gaan de laatste tijd veel geruchten over de komst van meerdere Nexus-apparaten. Binnen enkele maanden zal Google bijvoorbeeld een goedkope tablet met een scherm van 7 inch lanceren. Om het vijfjarig bestaan van Android te vieren, zal Google op 5 november maar liefst 5 Nexus-toestellen lanceren.

Het mobiele besturingssysteem Android zal op 5 november het vijfde levensjaar afsluiten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de nieuwe Nexus-toestellen worden voorzien van de vijfde iteratie van Android, welke de naam Jellybean draagt. Mede doordat de lancering van de Galaxy Nexus wat Google betreft niet het succes zou zijn geworden waarop de zoekgigant hoopte, wil het bedrijf nu extra groot uitpakken. Volgens de geruchten zijn alle Nexus-toestellen opvallend genoeg afkomstig van Samsung. Of de toestellen op 5 november in de winkel zullen liggen, of enkel worden gepresenteerd, is niet duidelijk gemaakt.

Door vijf apparaten te lanceren, zal Google waarschijnlijk proberen om alle segmenten van de smartphonemarkt aan te spreken. Google zal sowieso de high-end en het middensegment willen bedienen, of er ook budgettoestellen worden uitgebracht is nog de vraag.