2min

Tags in dit artikel

, , ,

Naast de E3-beurs in Los Angeles vindt deze week nog een andere technologie-beurs plaats, namelijk Computex in de Taiwanese stad Taipei. Acer onthulde op deze beurs als eerste fabrikant niet één, maar twee Windows 8-tablets: de ICONIA W700 en ICONIA W510.

De ICONIA W700 is met 11.6 inch de grootste tablet die we op dit moment kennen van Taiwanese bedrijf. Deze tablet beschikt over een full HD-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Tevens is het scherm uitgerust met de laatste technologische hoogstandjes, waarmee het mogelijk is om het scherm met meer dan twee vingers te bedienen. Daarnaast heeft Acer deze tablet voorzien van drie USB 3.0-poorten en Dolby Home Theater om de geluidskwaliteit te verbeteren. De batterij gaat naar verluidt meer dan acht uur mee. Ten slotte kun je ook een toetsenbord op de connector aansluiten.

Het IPS-scherm van de ICONIA W510 is met 10.1 inch een stukje kleiner dan bij de W700. De W510 is uitgerust met een toetsenbord welke je eventueel kunt loskoppelen. Als je de tablet aansluit op het toetsenbord, gaat de batterij volgens Acer tot wel 18 uur mee met een enkele batterijlading. Het toetsenbord zal waarschijnlijk voorzien zijn van een extra accu. Overigens is het mogelijk om de tablet 295 graden te roteren wanneer deze op het toetsenbord is gemonteerd.

Dit is momenteel de informatie wat betreft de technische specificaties. Acer wilde overigens nog niets kwijt over de prijzen of beschikbaarheid van deze tablets. The Verge weet te melden dat de ICONIA W510 een prijskaartje van 799 dollar zal krijgen. De ICONIA W700 zal volgens de techwebsite 999 dollar gaan kosten.