1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De uitnodigingen voor een mysterieus evenement die Microsoft afgelopen week de deur uit heeft gedaan zouden inderdaad te maken hebben met de aankondiging van een nieuw tablet. Dit zou echter in samenwerking zijn met Barnes & Noble.

Dit melden bronnen tegenover Techcrunch. Waar eerder werd aangenomen dat de tablet zou draaien op Microsoft’s aankomende Windows RT- besturingssysteem, de tablet versie van Windows 8, zou blijken dat er een tablet/e-reader wordt ontwikkeld in samenwerking met Barnes & Noble, waarbij de focus ligt op entertainment.

De anonieme bronnen melden dat de nieuwe tablet om half één ’s nachts Nederlandse tijd wordt aangekondigd. Microsoft kondigde eind april aan 300 miljoen dollar te investeren in Barnes & Noble. Het aankomende evenement zou voor het eerst moeten tonen waar beide bedrijven samen aan hebben gewerkt. Een tweede bron meldt dat de aankondiging het eerste apparaat toont dat niet onder de Microsoft-naam wordt uitgebracht, maar wel de beschikking krijgt over Xbox Live videostreaming.