Het Raspberry Pi-team is al enige tijd bezig met een Android 4.0-port, maar heeft deze lang stil gehouden omdat er een andere kernel en VideoCore-image in zit.

Het team heeft op dit moment hardwareversnelde graphics en video werkend gekregen op de 35 dollar kostende computer. Op dit ogenblik ontbreekt alleen nog ondersteuning voor AudioFlinger, maar er wordt hard aan gewerkt om ook dat mogelijk te maken.

Het eindresultaat wordt een piepkleine computer waarop al je favoriete Android-apps draaien en waarmee media naar de tv gestreamd kan worden. De Raspberry Pi beschikt namelijk over een HDMI- en internetaansluiting. Daarnaast is de grafische kaart krachtiger dan die in de iPhone 4S en de NVIDIA Tegra 2 en in staat om 1080p-video af te spelen.

Op dit moment is er nog geen publieke versie beschikbaar van de Android 4.0-port. Wanneer deze wel komt, is nog onduidelijk. Wil je de Pi-computer echter bestellen, dan zul je overigens ook moeten wachten, gezien de leveringstijd ergens tussen de 12 en 17 weken ligt.

Overigens is er al een Raspberry Pi-concurrent die reeds Android draait, namelijk de zogenaamde Gooseberry.