Op eBay is gisteren een ontwikkelaarskit verkocht voor de nieuwe Xbox-console, de opvolger van de Xbox 360. De zogenaamde devkit zit in een normale pc behuizing en zou beschikken over de hardware van de next-gen Xbox en de benodigde software. Je kan er dus geen games op spelen maar wel ontwikkelen. Wie de verkoper is en hoe die aan de devkit komt is onbekend.

De verkoper is echter niet geheel onbekend, hij had eerder ook al foto’s van prototypes van de nieuwe Xbox-console op internet gezet. Nu heeft hij de hand weten te leggen op een devkit en deze verkocht via eBay. Uiteindelijk was het hoogste bod 20.100 dollar.

Wat wel bekend is van de verkoper is zijn Twitter-account, superDaE. Hij plaatste de advertentie met de titel ‘Microsoft Xbox Durango Development Kit’ op eBay. In totaal werd er 43x een bod uitgebracht wat uiteindelijk het hoogste bod opleverde van 20.100 dollar.

Het meest interessante is natuurlijk over wat voor hardware de devkit beschikt. Uit eerder uitgelekte informatie zou het gaan om een 64 bit acht core processor met 8 GB aan DDR3-geheugen en een grafische kaart van NVIDIA.

Dat de devkit niet in een console behuizing zit is overigens niet vreemd. De devkits van de Xbox 360 bestonden uit PowerMac G5-systemen.