1 min

WParea.de claimt dat WP Bench een apparaat heeft ontdekt dat geidentificeerd werd als Microsoft Surface Phone, deze smartphone zou gebruik maken van software versie 8.0.9754.0 en dat komt overeen met eerder gelekte softwareversienummers in Windows Phone 8-apparaten.

Er vanuit gaande dat het hier niet om een vervalsing gaat, zou dit kunnen betekenen dat Microsoft begonnen is met het maken van zijn eigen smartphone, die dezelfde naam gaat dragen als de Surface-tablet. Overigens is het niet ondenkbaar dat het apparaat ID vervalst is, om zo de Windows Surface Phone in het systeem te krijgen.

Of dit betekent dat Microsoft de smartphonemarkt gaat betreden blijft voorlopig speculatie, maar de aankondiging van de Surface-tablet was destijds nog een grote verrassing. Microsoft beweerde enige tijd geleden nog dat het geen plannen had voor een smartphone. Of we daar nog in moeten geloven is echter de vraag; het bedrijf stelde drie weken voordat het nieuwe logo gelanceerd werd ook dat er geen nieuw logo zou komen.