1 min

Er is een nieuwe belangrijke update verschenen in Windows Update, niets wat je pc beschermt tegen mogelijke beveiligingslekken, het gaat om het browserkeuzescherm dat verplicht werd gesteld door de EU. Het leek er eerder op dat Microsoft het keuzescherm achterwege zou gaan laten.

Het scherm was tot voor kort niet aanwezig in Windows 8, maar blijkbaar was dat tijdelijk. Het browserkeuzescherm doet zijn herintrede in Windows 8 door middel van een update, nadat deze geïnstalleerd is en je pc opnieuw opgestart wordt, zal het browserkeuzescherm verschijnen.

Als je enige programma’s of aanpassingen hebt geïnstalleerd die ervoor zorgen dat het startscherm niet opgestart wordt, zal je het browser keuzescherm niet in beeld krijgen. Dit komt doordat het browserkeuzescherm een Metro-applicatie is, die zodoende op het startscherm verschijnt.

Via het browserkeuzescherm kan een browser naar keuze geïnstalleerd worden, browsers die al geïnstalleerd zijn zullen niet worden verwijderd. Microsoft moest dit scherm in Windows invoeren om de keuze voor een browser aan de gebruiker over te laten. Browserfabrikanten waren namelijk niet te spreken over het standaard toevoegen van Internet Explorer in Windows.