Enkele dagen nadat de iPad mini werd gelanceerd, komen er al geruchten dat een volgende versie wel zal beschikken over een Retina-scherm. Het Chinese DoNews meldt dat schermfabrikant AUO bezig zou zijn met een beeldscherm met een resolutie van 2048 x 1536 voor de iPad mini.

Er is al veel gesproken over het tegenvallende scherm van de iPad mini. De Nexus 7 van Asus/Google en de Kindle Fire HD van Amazon presteren volgens DisplayMate bijvoorbeeld beter. Want hoewel het een kleinere en goedkopere iPad is, heeft het apparaat wel een lagere resolutie dan de high-end iPads. De resolutie van de iPad mini is te vergelijken met die van de iPad 1 en 2, maar dan op een kleiner scherm.

Als de berichtgeving van DoNews klopt, zou dit betekenen dat de volgende iPad mini dezelfde resolutie zal hebben als de derde en vierde generatie iPad. Toch is het allemaal nog heel onzeker, er wordt ook gemeld dat een iPad mini met Retina-scherm pas in de tweede helft van volgend jaar verwacht mag worden. Het zal dus waarschijnlijk nog wel even duren voordat er een update komt voor de iPad mini. Wat zich in de tussentijd bij Apple en de concurrentie allemaal af zal spelen, kan niemand voorspellen.