1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Wanneer een gebruiker van de iPhone 5 of nieuwste generatie iPod snel achter elkaar fanatiek over zijn scherm veegt in een diagonale beweging, zorgt dit ervoor dat deze apparaten soms vertraagd worden.

Volgens The Next Web zou deze fout in de iPhone 5 en iPod aan de hardware van de apparaten liggen, dit omdat deze dezelfde aanraakgevoelige hardware gebruiken en daardoor zou een simpele softwarematige update de problemen niet kunnen verhelpen. Het probleem lijkt voor gewone gebruikers geen moeilijkheid, maar voor ontwikkelaars zou het een obstakel kunnen vormen.

Zoals in de video hierboven gedemonstreerd wordt, gaat het om het diagonaal vegen over het scherm in een rap tempo, uiteindelijk houden de iPhone 5 en nieuwste iPod de beweging sporadisch niet bij. Dit leidt tot hapering of zelfs tijdelijk vastlopen van de aanraakgevoeligheid van het scherm. Enige zorgen voor deze fout in de apparaten is overigens niet geheel ongegrond, met spellen als Fruit Ninja die dankbaar gebruik maken van een goed reagerend aanraakscherm om in rap tempo fruit in stukken te snijden, brengt dit voor een groot aantal gebruikers de nodige problemen met zich mee.