2min Devices

Mobile Vikings mogelijk ook naar Nederland

Mobile Vikings, de mobiel internet-operator uit België, gaat mogelijk uitbreiden naar Nederland. Dit meldt een bron binnen Mobile Vikings aan ZDNet. Onder andere Nederland zou namelijk kans maken om binnenkort de Belgische operator te mogen verwelkomen.

De reden voor de uitbreiding naar het buitenland zou zijn dat België een te kleine markt vormt. Begin 2011 liet Mobile Vikings CEO Frank Bekkers al weten aan uitbreiding te denken, dit omdat hij toentertijd verwachtte dat er een limiet van 100.000 klanten in België zou zijn. Mobile Vikings verwacht eind dit jaar toch zo’n 150.000 klanten te hebben, daarmee lijkt de limiet toch echt in zicht te komen.

Volgens de bron zal de pers volgende week ingelicht gaan worden over de plannen van Mobile Vikings. De internationalisering zal niet lang op zich laten wachten. Kort na de aankondiging hiervan zou Mobile Vikings al van start gaan in andere landen, mogelijk al in het begin 2013. De verwachting is dat Mobile Vikings als eerste uit zal breiden naar Duitsland, de exacte voorwaarden en met welk netwerk Mobile Vikings gaat samenwerken zijn tot op heden niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal gekozen worden voor E-Plus, de Duitse tak van KPN. De keuze hiervoor zou logisch zijn omdat KPN investeerder is van Mobile Vikings.

Naast Duitsland bestaat er ook voor Polen, Spanje en Nederland een reële kans dat in de (nabije) toekomst gebruik gemaakt kan worden van de Belgische mobiel internet-operator. Een bron bij ZDNet liet de redactie weten: "De Nederlanders zullen opkijken als ze het nieuws horen".

Bron:ZDNet