2min Devices

Mobile Vikings bevestigt komst naar Nederland

Eind vorige week verschenen de eerste geruchten dat de Belgische telecomprovider Mobile Vikings zijn diensten wellicht ook in Nederland zou gaan aanbieden, vandaag is het hoge woord eruit. Mobile Vikings is voornemens om nog deze maand de eerste Nederlanders aangesloten worden.

Nog in december moeten de eerste Nederlanders een simkaart kunnen ontvangen om net als in België een prepaid abonnement te verkrijgen. Bij de diensten die Mobile Vikings aanbiedt, staat mobiel internet centraal. Mede door de opkomst van smartphones wist Mobile Vikings juist om die reden in België al veel klanten voor zich te winnen. In België bedient Mobile Vikings inmiddels zo’n 150.000 klanten via het Belgische netwerk van KPN’s dochteronderneming Base.

Eind vorig jaar ontstonden de eerste geruchten over een uitbreiding naar het buitenland, maar Duitsland werd daarbij het meest genoemd. Ook Polen en Spanje zouden mogelijke markten zijn, maar uiteindelijk blijkt Nederland toch de eerste markt te zijn waar Mobile Vikings zich naar zal begeven.

Hans Similon van Mobile Vikings meldt dat Nederland bij de onderhandelingen het meeste wilde meedenken. Toch zullen de Nederlanders waarschijnlijk iets minder terug krijgen voor hun geld dan dat in België het geval is. Er zijn twee oplaadbedragen, namelijk 25 en 40 euro. Bij dat laatste bedrag krijgt de gebruiker 1,5GB mobiel internet en 500 sms’jes. In België krijgt men voor dat geld 2GB en 1.000 sms-berichten.

Mobile Vikings heeft zichzelf als doel gesteld om een marktaandeel van 2 procent te behalen in Nederland, dat is ongeveer gelijk aan het Belgische aandeel. Volgens geruchten is Mobile Vikings voor verdere uitbreiding momenteel nog in onderhandelingen met een Duitse provider en een provider uit een niet nader genoemd land.

Bron:Standaard