Het verhaal rond de Nexus-apparaten van Google is tot op heden steeds meer een succes te noemen. Als het aan het bedrijf ligt, komt daar op korte termijn een wel erg goedkoop alternatief bij. Er zijn namelijk benchmarkresultaten verschenen van een Nexus 7-toestel dat mogelijk 99 dollar zou gaan kosten.

Het geteste apparaat zou een Asus-product zijn met de codenaam "ME172V" en zal beschikken over een microSD-slot en 8GB standaard opslagruimte. Het apparaat heeft een scherm van 7 inch met een resolutie van 1024 x 600, een 1 GHz-proccesor, 1 GB werkgeheugen en een 4270 mAh batterij.

Het extreem goedkope apparaat zou daarnaast beschikken over Android: 4.1.1 Jelly Bean. Als dit werkelijk de prijs en specs zijn die de nieuwe Nexus 7 gaat krijgen, zal het ongetwijfeld zorgen voor een schokgolf op de tabletmarkt. Als er bijvoorbeeld gekeken wordt naar de iPad mini van Apple, kost deze drie keer zoveel geld en het is de vraag of consumenten de meerwaarde hiervan nog kunnen zien.

Hoewel benchmarkresultaten ook wel eens nep blijken te zijn, lijkt het er wel op dat, hoewel Asus in september nog ontkende bezig te zijn met een low-end tablet, dit apparaat zomaar eens binnenkort in de Play Store kan verschijnen.