Afgelopen woensdag was het de beurt aan de Amerikaanse Lumia 820 en 920 om de Portico-update van Windows Phone 8 in ontvangst te nemen. Inmiddels is de update ook verschenen voor T-Mobile’s HTC Windows Phone 8X, opnieuw gaat het om de exemplaren uit de Verenigde Staten.

WPCentral laat weten dat de update voor de HTC Windows Phone 8X eigenlijk net als die van de Lumia 920 en 820 ook gepland was voor lancering op woensdag, maar T-Mobile USA besloot om hier nog even mee te wachten om nog een aantal last-minute fixes door te voeren.

De update bevat een aantal verbeteringen voor het versturen van berichten en brengt de mogelijkheid om meest gebruikte WiFi verbindingen bovenaan te tonen, gebaseerd op de connectiviteithistorie van het apparaat.

Daarnaast brengt de update ook de mogelijkheid om Internet Explorer zo in te stellen, dat het niet langer automatisch afbeeldingen downloadt en ook kunnen specifieke websites verwijderd worden uit de browserhistorie. Verder bevat de update ook de gebruikelijke bugfixes en verbeteringen in de stabiliteit van het toestel.

Er zijn eveneens bij HTC nog geen updates verschenen voor de rest van de wereld en zelfs Verizon en AT&T hebben tot op heden geen Portico update in petto voor de HTC Windows Phone 8X gebruikers.