2min Devices

1 op 4 Amerikanen in bezit van tablet

Het onderzoeksbureau Pew Research Center heeft met een onderzoek onder 2.252 Amerikanen aangetoond dat 25 procent van die mensen een tabletbezitter is. Dit is een enorme stijging ten opzichte van vorig rond deze tijd, toen 15 procent van de onderzochte groep een tablet in het bezit had.

Een ander opvallend detail is dat het aantal tabletbezitters voor het eerst hoger is dan het aantal e-readergebruikers. Jarenlang ging dit percentage gelijk op, maar pas nu zien we een echte toename in het aantal tablets. Dat 25 procent van de Amerikanen een tablet in bezit heeft is indrukwekkend te noemen, omdat tablets pas drie jaar geleden begonnen aan een opmars. De infiltratie van de bevolking is dan ook groot.

Pew kwam ook tot de conclusie dat het aantal eigenaren van mobiele telefoon was gestegen tot 85 procent. Wanneer gekeken wordt naar in welke mate een tablet of mobiele telefoon werd aangeschaft nadat deze beschikbaar werd voor de consument, valt op de tablets populairder zijn. Redenen hiervoor laten zich raden: Een tablet is ontworpen als consumentenproduct en niet zo zeer voor de zakelijke markt. Ook hoeft er in de meeste gevallen geen abonnement bij worden afgesloten. Maar wat ook voordelig voor de tablet uitviel, is dat de consument al sinds 2007, toen de eerste iPhone lanceerde, kon wennen aan mobiele computertechniek, wat de overstap naar een tablet in 2012 helemaal niet zo groot maakte.

1 op 4 Amerikanen in bezit van tablet

Bron:Pew Research Center