1 min

Tags in dit artikel

, ,

Corning heeft aangegeven dat het tijdens de aankomende CES-beurs in Las Vegas een nieuwe versie van het populaire Gorilla Glass zal presenteren. De derde generatie van Gorilla Glass zou vergeleken met de vorige generatie drie maal zo krasbestendig zijn en 40 procent minder krassen zullen zichtbaar zijn voor het menselijk oog.

De verbeteringen zouden volgens Corning te danken zijn aan Native Damage Resistance (NDR), wat zit op moleculair niveau verwerkt is in het glas. Het bedrijf wil voorafgaand aan de CES geen verdere details bekend maken, wat NDR dus precies inhoudt blijft nog even in het midden. Dankzij NDR wordt het glas nog sterker, krasbestendiger en krassen in het glas zijn minder zichtbaar.

Het is dus afwachten wat er allemaal waar is van wat Corning belooft. De CES begint al over vier dagen dus we zullen er snel achter komen. Corning zal in Las Vegas ook glasvezelkabels presenteren, deze kabels zijn bedoeld voor connecties tussen twee apparaten en moeten de snelheid van de traditionele koperen bekabeling significant verbeteren.