In een interview met Associated Press laat Kazuo Hirai, CEO van Sony, weten dat Sony niet mee zal doen in een prijzenoorlog op de televisiemarkt. Volgens Hirai zal het bedrijf zich gaan richten op de consument die bereidt is om meer geld te willen betalen.

Sony’s televisie-afdeling draait al negen jaar op rij verlies, andere fabrikanten als LG en Samsung winnen steeds meer marktaandeel door de televisies steeds goedkoper op de markt te brengen. Iets wat niet bepaald een winstgevende activiteit is, Sony stopt daar nu dus mee en gaat zich richten op andere klanten.

Volgens Hirai ligt de toekomst voor Sony niet in het meegaan in de prijzenoorlog maar in het bieden van unieke en innovatieve producten die het bedrijf technisch gezien weer terug op de kaart moeten zetten. Consumenten die hierin geïnteresseerd zijn willen over het algemeen ook wel wat meer betalen voor een televisie.

Sony gaat onder andere flink inzetten op de nieuwe Ultra HD televisies die de oude Full HD standaard moet gaan vervangen.