1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De volgende Nexus-smartphones krijgen een kwalitatief betere camera, meldt Google bestuurslid Vic Gundotra. Daarmee geeft Google gehoor aan de geluiden over tegenvallende cameraprestaties van de verder succesvolle Nexus-modellen.

De Nexus-serie van Google moet een succes worden en de zoekgigant werkt dan ook samen met een aantal grote namen uit de industrie zoals Samsung, LG, HTC en Asus. Volgens Gundotra gaat Google de vlek op de reputatie van de Nexus wegpoetsen met betere camera’s op toekomstige modellen. De camera’s noemt hij "waanzinnig goed". Om wat voor camera’s het gaat is niet duidelijk, wellicht heeft Google hetzelfde voor ogen als HTC.

Google’s smartphones zijn redelijk populair en presteren over het algemeen prima. De camera werd echter het grote minpunt van de modellen. De Nexus-reeks concurreert prestatiegewijs met het hogere segment, maar wordt daarin ondermijnd door de zwakke cameraprestaties.

Geruchten over de komst van de zogenoemde ‘X Phone’, het resultaat van een samenwerking tussen Google en diens dochteronderneming Motorola, doen de ronde. Het model zou zelfs het belangrijkste product van dit jaar zijn voor Google. De X Phone zou het nieuwe Nexus-model van de zoekgigant kunnen zijn. Deze smartphone debuteert naar verwachting op de I/O Developers Conference in mei. Tijdens de presentatie van de telefoon staan de verbeterde camera, maar ook levensduur en het ontwerp centraal.