Microsoft komt terug op de keuze om Flash niet te ondersteunen in de Modern UI-varianten van Internet Explorer 10, die draaien in Windows 8 en Windows RT. Vanaf vandaag zal Flash-content ook in de nieuwe omgeving van Windows beschikbaar zijn.

Voorheen was Flash al wel beschikbaar voor een select aantal websites die Microsoft op een whitelist had geplaatst. Die limitatie is nu volledig verwijderd zodat vrijwel alle websites weer toegang krijgen tot de Flash-plugin van Adobe. Voor de desktopvariant van Internet Explorer 10 was deze functie al bij de lancering van Windows 8 en RT beschikbaar. Een select aantal websites blijft geblokkeerd, maar Microsoft geeft aan dat gebruikers hier niet gauw problemen bij zullen ervaren.

Microsoft komt terug op de keuze om Flash niet wijdverspreid toe te staan omdat "de meeste ontwikkelaars ontwikkelaars er in de afgelopen maanden voor hebben gezorgd dat hun Flash-content geschikt is met de nieuwe Windows-ervaring aangaande touchscreens, prestaties en accuduur."

Om Flash ook in de Modern UI-variant van de browser werkzaam te krijgen is het vereist om een update uit te voeren.