In Zweden zal het woord ‘ongoogelbaar’ niet in het woordenboek verschijnen, omdat Google die vermelding heeft geblokkeerd. De zoekgigant was het niet eens met de definitie van het woord.

Iets dat niet op het internet gevonden kan worden met een zoekmachine, zou de definitie worden van het Zweedse woord voor Ongoogelbaar. Google was echter van mening dat het niet de bedoeling is dat diens naam op zo’n manier gebruikt wordt omdat de term ook niet specifiek op de zoekmachine duidt. De zoekgigant wilde dan ook dat de merknaam niet in de term zou worden opgenomen, of dat de definitie aangepast zou worden zodat Google er wel in vermeld werd.

Vervolgens besloot de behandelende partij om de voorgenomen vermelding helemaal te schrappen, waardoor er helemaal geen woord zal worden verbonden aan de definitie. de schrapping komt mede door een dreigende rechtszaak indien de Taalraad zou doorzetten.

Ironisch genoeg duidt de definitie bij de term Googelen in veel landen ook niet direct op Google, daarover heeft Google vooralsnog niet moeilijk gedaan.