De HTC One laat nog op zich wachten vanwege leveringsproblemen, maar iFixit wist het nieuwe vlaggenschip van HTC toch al in handen te krijgen. Naar goed gebruik haalde iFixit de smartphone uit elkaar en werd beoordeeld hoe makkelijk of moeilijk het is om deze te repareren. Naar nu blijkt is het geen eenvoudige taak om iets in de telefoon te moeten vervangen.

iFixit’s gecontroleerde destructie van elektronica levert regelmatig interessante informatie op die fabrikanten zelf vaak niet vrij willen geven. Zo komen we er dankzij iFixit vaak alsnog achter wat voor hardware in de toestellen zit, simpelweg door de open te maken.

De HTC One krijgt een score van één uit tien punten als het gaat om hoe makkelijk het toestel te repareren is. Dat is bijzonder laag, er zijn slechts enkele apparaten die zo’n score wisten te behalen, recentelijk gaf iFixit de Surface Pro-tablet van Microsoft ook slechts één punt.

Het is volgens iFixit mogelijk onmogelijk om de HTC One te openen zonder de achterkant te beschadigen. Daardoor is het eveneens vrijwel onmogelijk om een gebroken scherm te vervangen. Ook de batterij is moeilijk te bereiken, deze zit achter het moederbord en is vastgelijmd aan de behuizing.

iFixit is wel te spreken over de bouwkwaliteit van de behuizing. Deze is zeer stevig, maar als je eenmaal problemen hebt, lijkt het erop dat je het kunt schudden. Mocht je de ontleding van de HTC One willen zien, dan kan je terecht bij iFixit.