2min

Sinds er een build is uitgelekt van Windows Blue of Windows 8.1, zoals het systeem waarschijnlijk gaat heten, blijft er informatie uitlekken over de grote update die Microsoft op de planning heeft staan voor Windows 8. Nu kunnen we melden dat Windows Blue en Internet Explorer 11 (IE11) mogelijk het SPDY-protocol van Google gaan ondersteunen. SPDY is ontworpen door Google om het surfen op het web sneller te maken. SPDY is een hele simpele afkorting voor Speedy.

Eerder vandaag wisten we op Techzine al te melden dat Windows Blue waarschijnlijk de naam Windows 8.1 gaat dragen. Blue is slechts een codenaam voor de grote Windows 8-update. Vorige week konden we bovendien melden dat IE11 waarschijnlijk ondersteuning gaat krijgen voor WebGL, een grafische omgeving die vooral bedoeld is voor animaties. Zo worden er steeds meer browsergames ontwikkeld voor WebGL. De enige browser die geen ondersteuning biedt voor WebGL is Internet Explorer en dat is dan uiteraard een tekortkoming ten opzichte van de concurrentie.

Ook zal IE11 de mogelijkheid krijgen om tabbladen te synchroniseren tussen verschillende apparaten met dezelfde Microsoft Accounts, bijvoorbeeld je Windows Phone en Windows 8-pc.

Nu zijn er aanwijzingen gevonden in de uitgelekte Build, die erop wijzen dat Microsoft werkt aan ondersteuning voor Google’s SPDY-protocol. Microsoft zou dit protocol willen ondersteunen in IE11, maar ook in Windows Blue via de Windows Internet API. Het protocol vervangt bepaalde elementen van HTTP-verkeer en hierdoor kan data tot wel 50 procent sneller worden binnengehaald. Webpagina’s worden dan ook twee keer zo snel geladen.