1 min Devices

‘Nokia bouwt Galaxy Note-rivaal’

Nokia werkt aan een smartphone met omvang, die de strijd aan moet gaan met Samsung’s Galaxy Note-lijn, aldus de Financial Times (FT). Nokia zou werken aan meerdere hoogwaardige smartphones, die dit jaar nog in handen van de consument moeten belanden.

De Note-bevechtende smartphone van Nokia draagt volgens de krant een scherm van vergelijkbare grootte, maar streeft de Note voorbij qua techniek. Wat die claim precies inhoudt laat de bron niet los, net als de naam en datum van lancering.

"Mensen bekend met Nokia’s plannen" beweren verder dat de fabrikant dit jaar meerdere high-end modellen op de markt wil brengen. De FT-bronnen noemen ook de Nokia EOS met geruchtmakende 41 megapixel PureView-camera en bevestigen eerdere geruchten over een debuut in juli.

De Financial Times bevestigde ook eerdere geruchten over de Lumia Catwalk, een dunnere doorontwikkeling van de Lumia 920. Het model zou pronken met een 4,5 inch display, een 1,5GHz dual-core processor, 16GB intern geheugen, een 2.000mAh accu en 8,7 megapixel camera.

De tijd zal leren welke van deze geruchten wel en niet waar zijn. Maar Nokia broedt ongetwijfeld ergens op, afgaande op alle bombarie rondom de fabrikant.

Bron:Gizmodo