1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google Glass zal voor de consument pas over een jaar aan te schaffen zijn, aldus Google-topman Eric Schmidt. Hoewel Google nooit een officiële lanceerdatum heeft bekendgemaakt, verwachtte men de headset eigenlijk aan het einde van dit jaar.

Enthousiastelingen kunnen maar beter van het puntje van hun stoel afkomen, want de zit wordt langer dan verwacht. In een interview met BBC Radio noemt Eric Schmidt nonchalant het debuut van Google Glass, dat "waarschijnlijk over iets van een jaar" gaat plaatsvinden. Google wil eerst de feedback van duizenden ontwikkelaars in het consumentenmodel verwerken.

Die duizenden ontwikkelaars hebben de zogenaamde Explorer Edition inmiddels in handen, die ze vorig jaar op de Google I/O-conferentie konden bestellen. Google zei in februari nog voor het einde van dit jaar een opgepoetste versie van Glass te lanceren, maar een concrete datum bleef uit. Ook dit keer is het verstandig de Glass-tattoo niet van datum en tijd te voorzien.

Vandaag spreken nieuwe Glass-geruchten over verrassende besturing van de hardware. Google Glass zou met vinger, hoofd en ogen worden bediend. Google Glass wordt in ieder geval met de stem te besturen.