1 min Devices

YouTube-applicatie weer in Windows Phone Store

De Windows Phone Store beschikt weer over een YouTube-applicatie. Microsoft bood in het verleden al een applicatie aan, maar Google eiste dat deze verwijderd werd omdat deze niet zou voldoen aan de richtlijnen voor de populaire videodienst.

De complete YouTube-applicatie voor Windows Phone is na maandenlang gesteggel weer terug. Nadat de problemen tussen Google en Microsoft in mei ontstonden, hebben de twee fabrikanten de handen ineen geslagen en ervoor gezorgd dat de applicatie alsnog aan de richtlijnen voldeed.

Een woordvoerder van Microsoft meldt het volgende: "We hebben een nieuwe versie van de YouTube-app voor Windows Phone met een geweldige gebruikservaring uitgebracht, terwijl we ook Google’s zorgen hebben weggewerkt en advertenties hebben geïntegreerd. We waarderen Google’s ondersteuning bij het verzekeren van een kwalitatief goede ervaring voor YouTube. We zien er naar uit om de samenwerking in de toekomst voort te zetten."

De vernieuwde YouTube-applicatie is verkrijgbaar via de Windows Phone Store. Het is voor gebruikers nu mogelijk om video’s te uploaden vanaf hun smartphone, livestreams te bekijken en te zoeken met behulp van steminvoer.

Bron:CNET