1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwste betaversie van iOS 7 bevat aanwijzingen die erop duiden dat de nieuwe iPhone een slowmotion opnamefunctie zal krijgen. In de code werd een verborgen functie gevonden waarmee met 120 beelden per seconde kan worden opgenomen.

Omdat de functie in de nieuwste betaversie van iOS 7 niet actief te krijgen is op huidige iPhone’s, lijkt dit een aanwijzing dat deze bedoeld is voor een nieuw apparaat. Het is duidelijk dat met de nieuwe functie viermaal zoveel beelden per seconde vastgelegd kunnen worden, maar op welke resolutie dat gebeurt blijft nog een raadsel.

Bij eerdere lanceringen van S-versies van de iPhone werden unieke mogelijkheden toegevoegd om de telefoon te onderscheiden van zijn voorganger. De iPhone 3GS bevatte bijvoorbeeld een verbeterde camera en spraakbesturing, de iPhone 4S kreeg de beschikking over Siri. Het zou kunnen dat één van de unieke mogelijkheden van de verwachte iPhone 5S deze slowmotionfunctie zal zijn. Er worden echter nog meer zaken zoals een vingerafdrukscanner verwacht.

Apple is niet de eerste die met zo’n functie zal komen; Samsung introduceerde met de Galaxy S4 (review) ook al een dergelijke mogelijkheid.