2min Devices

‘iPhone 5 elektrocuteerde stewardess in China’

Een Chinese Stewardess van China Southern Airlines zou mogelijk geëlektrocuteerd zijn door haar iPhone 5. De tragedie gebeurde in haar eigen huis in Xinjiang toen ze een gesprek wilde beantwoorden, terwijl de smartphone aan de lader lag. Apple heeft al aangegeven het incident te gaan onderzoeken.

De broer van de 23-jarige Ma Ailun liet weten aan Apple Daily dat de familie ervan overtuigd is dat ze is overleden door een elektrische schok van de iPhone 5. Ook liet hij weten dat de iPhone en alle bijbehorende accessoires zijn overhandigd aan de politie van Xinjiang. Apple heeft volgens de Chinese media ook gereageerd op het incident: "We zijn erg bedroefd om te horen van dit tragische incident en willen de familie graag condoleren. We zullen een volledig onderzoek instellen en meewerken met de autoriteiten".

Na het bekend worden van het incident verschenen er meteen berichten op de microblogsite Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, dat het niet verstandig is om een telefoongesprek te voeren terwijl het apparaat wordt opgeladen. Ook professor Johnny Sin Kinon van de Universiteit voor Wetenschap en Techniek van Hong Kong liet weten dat er altijd een risico is bij het gebruiken van apparatuur terwijl de accu wordt opgeladen.

Volgens de geraadpleegde experts is het te vroeg om conclusies te trekken over de dood van Ma Ailun, omdat de details over de omstandigheden nog niet helder zijn.

Bron:SCMP