1 min Devices

WP-versie HopStop na overname Apple verwijderd

HopStop, de app om informatie over het openbaar vervoer te verkrijgen, werd afgelopen vrijdag overgenomen door Apple. In het weekend is de Windows Phone-versie van de app verwijderd.

Apple legt meestal niet uit waarom het bedrijven overneemt, maar zijn interesse voor de app lijkt vrij logisch: het wil zijn eigen Maps-applicatie verbeteren, die bij de introductie in iOS 6 veel kritiek kreeg te verduren.

HopStop bevat informatie van het openbaar vervoer voor meer dan 300 steden en bevat daarnaast fiets-, auto- en looproutes en verkoopt nog los ov-kaarten via In App-aankopen.

De HopStop-app is op dit moment nog beschikbaar voor iOS en Android, beide versies worden ook nog gelinkt vanaf de website van het bedrijf. De app wordt consistent door gebruikers hoog beoordeeld. In de Windows Phone Store was dat nadat de app onbeschikbaar gemaakt werd echter niet langer het geval.

HopStop heeft waarschijnlijk de ondersteuning voor de Windows Phone-variant laten vallen vanwege de hoge ondersteunings- en onderhoudskosten van de app tegenover het zeer kleine aantal gebruikers.

Naar verwachting zal Apple de ondersteuning voor Android van HopStop ook stopzetten, alleen dat platform is mogelijk nu nog wel nuttig voor bijvoorbeeld het verzamelen van gebruiksgegevens.

Bron:AppleInsider