2min

Op Weibo, het Chinese Twitter, is een foto opgedoken van wat mogelijk de voorkant is van de iPhone 5C. Een gebruiker heeft de foto van de behuizing geplaatst en ook een foto van een 8 megapixel camera die in de iPhone 5C zou komen te zitten. Heel bijzonder is de behuizing in elk geval niet, die is identiek aan de iPhone 5 maar dan waarschijnlijk van plastic.

De hoeveelheid geruchten rondom Apple-producten blijven maar doorgaan, waar we gisteren schreven over de behuizing van de nieuwe iPad 5, is het vandaag de behuizing van de nieuwe iPhone 5C die het daglicht ziet. De iPhone 5C is vrijwel zeker een nieuwe iPhone die naast een normale iPhone in de markt zal worden gezet maar op een lagere prijs. Hoe laag die prijs precies gaat worden kan alleen Apple ons vertellen en die houden vooralsnog hun kaken stijf op elkaar en reageren niet op geruchten.

In elk geval is de verwachting dat de iPhone 5C wel wat goedkoper zal zijn dan de normale iPhone maar echt goedkoop niet. Een prijskaartje van minimaal 300 euro ligt voor de hand. Apple zou ervoor kiezen om de goedkope iPhone ook met goedkopere componenten en onderdelen te fabriceren. Zo zou er veel gebruik gemaakt worden van plastic. Ook gaan er geruchten dat Apple bepaalde features die wel in de iPhone zitten niet in het goedkopere model zal bieden. Om welke features het precies gaat is onduidelijk.

Op de foto is de behuizing van een iPhone te zien, volgens de auteur van de foto zou het gaat om een iPhone 5C en zou de behuizing van plastic zijn. Gezien de foto niet echt van hele hoe kwaliteit is zou het wat ons betreft ook een foto van een iPhone 5 of iPhone 5S behuizing kunnen zijn. Naast deze foto is er ook een foto van een 8 megapixel camera opgedoken welke in de iPhone 5C aanwezig zou zijn. Dat is niet onmogelijk maar 5 megapixel zou meer voor de hand liggen voor een goedkopere iPhone dan 8 megapixel.

In elk geval zorgen de foto’s weer voor de nodige speculaties. In elk geval lijkt vast te staan dat er een goedkope iPhone aan zit te komen. De China Labor Watch bevestigde dit in hun onderzoeksrapport over de fabrieken van Pegatron, Pegatron fabriceert de iPhone. Ook is de verpakking van de nieuwe iPhone al opgedoken.