Het lijkt er sterk op dat Netflix zijn intrede zal maken op of rond 11 september aanstaande. Verschillende Nederlandse journalisten hebben een uitnodiging gehad van het Amerikaanse bedrijf, als een uitnodiging voor feestelijkheden rondom de lancering van de dienst in Nederland.

Eerder dit jaar maakte Netflix bekend dat het in 2013 zou lanceren in Nederland. Later werd duidelijk dat dat nog in het derde kwartaal moet gebeuren en daarmee lijkt 11 september een geschikte datum. Op de dag van het evenement zal Netflix’ CEO Reed Hastings ook aanwezig zijn in Nederland.

Ondanks het uitzenden van uitnodigingen naar journalisten wil Netflix desgevraagd nog niet bevestigen dat het zijn diensten op 11 september zal lanceren. Over het evenement wordt aangegeven dat het de bedoeling is om meer informatie te verstrekken over de Nederlandse variant.

Met Netflix is het voor gebruikers mogelijk om voor een vast bedrag onbeperkt films en series te bekijken. Waarschijnlijk ligt de prijs op 7,99 euro per maand. Onlangs bleek dat 1 op de 10 Nederlanders wel oren heeft naar zo’n abonnement.