Apple is momenteel hard aan het werk om iOS 7 te lanceren. Ook voor mensen die oudere Apple-producten hebben is er goed nieuws: Apple gaat het via de App Store mogelijk maken om versies van Apps te downloaden die gemaakt zijn voor eerdere versies van iOS.

Wanneer je een oudere versie van iOS op je iPad, iPhone of iPod touch hebt, kon je bepaalde apps niet meer downloaden vanwege compatibiliteitsproblemen. De meeste apps in de App Store zijn doorgaans voor de nieuwere versies van het besturingssysteem gemaakt en kunnen dan ook niet meer geïnstalleerd worden als je met een oudere uitgave van iOS op je apparaat zat. Daar brengt Apple nu verandering in.


Wanneer je een app probeert te installeren via de App Store die niet wordt ondersteund door het besturingssysteem dat je gebruikt, krijg je een melding dat de huidige versie niet geschikt is voor je iOS-versie. Er wordt je dan aangeboden om een oudere versie van de applicatie, die wel compatibel is met je iOS-versie, te installeren.

In tegenstelling tot het mobiele besturingssysteem van Google is er niet zoveel fragmentatie bij Apple’s mobiele besturingssysteem, maar ook Apple laat per iOS-uitgave oudere apparaten vallen. Zo kan de iPhone 3GS niet updaten naar iOS 7. Door deze aanpassing in de App Store kunnen deze apparaten weer breder gebruikt worden.