Apple heeft aangekondigd dat het vanaf februari komend jaar strengere eisen gaat stellen aan mobiele applicaties. Zo zullen er vanaf dan enkel applicaties met een iOS 7-uiterlijk worden geaccepteerd in de App Store.

Zo’n drie maanden geleden lanceerde Apple de nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem iOS, het gaat alweer om versie 7 (review). Hiermee werd er een stevige slinger gegeven aan de grafische weergave van veel elementen en applicaties. Begin deze maand bleek reeds 74 procent van alle iOS-apparaten op iOS 7 te draaien.

De iPhone 5C (review), iPhone 5S (review) en niet veel later de iPad Air (review) en de iPad mini 2 (review) zijn vanuit de fabriek al standaard uitgerust met iOS 7. Daarnaast kunnen veel recente iOS-apparaten ook geüpdatet worden.

Toch wordt er bij het ontwikkelen van mobiele applicaties nog lang niet altijd rekening gehouden met deze nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem. Daar zal binnenkort echter verandering in komen. Op haar blog voor ontwikkelaars heeft Apple aangekondigd dat het vanaf 1 februari 2014 strengere eisen zal stellen aan inzendingen van updates en nieuwe applicaties voor de App Store. Deze zullen vanaf dat moment geoptimaliseerd moeten zijn voor iOS 7 en gebouwd zijn met de meest recente versie van Xcode 5. Apple biedt voorschriften voor de interface van applicaties waar ontwikkelaars op kunnen terugvallen.